70107
Matematyczne

Obwód elipsy

Kalkulator oblicza obwód elipsy dla podanych długości osi przez nią przechodzących.


Zobacz podobne
1272273
Matematyczne

Średnia ważona ocen

Kalkulator oblicza średnią ważoną ocen z podanych przedmiotów. Gdy przy podanych ocenach bądź wagach znajdzie się znak "-" to będzie on automatycznie niwelowany.
272275
Matematyczne

Konwersja między systemami liczbowymi

Kalkulator umożliwia konwersję liczb pomiędzy systemami liczbowymi - dwójkowym (binarnym), trójkowym, czwórkowym, piątkowym, szóstkowym, siódemkowym, ósemkowym (oktalnym), dziewiątkowym, dziesiętnym (decymalnym), jedenastkowym, dwunastkowym, trzynastkowym, czternastkowym, piętnastkowym, szesnastkowym (heksadecymalnym). Wpisane znaki nie będące cyframi oraz literami A,B,C,D,E,F są ignorowane.
129071
Matematyczne

Kalkulator funkcji trygonometrycznych

Kalkulator na podstawie wprowadzonego kąta w stopniach lub radianach oblicza wartości podstawowych funkcji trygonometrycznych.
Użytkownicy oglądali również
24341
Matematyczne

Obliczanie pól figur płaskich

Jak obliczyć pole figury płaskiej?
Jak obliczyć pole kwadratu?
Jak obliczyć pole prostokąta?
Jak obliczyć pole trójkąta?
Jak obliczyć pole trapezu?
Jak obliczyć pole koła?
Kalkulator pozwala obliczyć pole wybranej figury płaskiej.
38589
Kalendarzowe

Kalkulator dni

Kalkulator umożliwia wyszukiwanie dnia tygodnia po dacie.
27929
Zdrowie

Kalkulator / Przelicznik BMI - oblicz wskaźnik Body Mass Index

jak obliczyć BMI?
Internetowy kalkulator BMI oblicza wskaźnik masy ciała - indeks BMI - na podstawie wprowadzonego wzrostu i wagi.
14230
Medyczne

Rozpiętość rozkładu objętości erytrocytów

Kalkulator na podstawie wprowadzonego odchylenia standardowego objętości czerwonych krwinek oraz średniej objętości krwinek oblicza rozpiętość rozkładu objętości erytrocytów. http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozpi%C4%99to%C5%9B%C4%87_rozk%C5%82adu_obj%C4%99to%C5%9Bci_erytrocyt%C3%B3w
42323
Życie codzienne

Kalkulator wielkości dodatku cukru do wina [skala brix]

Kalkulator pozwala wyznaczyć ilość cukru potrzebną do podniesienia stopnia jego zawartości w winie do oczekiwanego poziomu.